Bedrijfsprofiel

Peekstok Machining

Als eerstelijns leverancier aan Original Equipment Manufacturers (OEM’s) vervaardigt Peekstok complexe nieuwbouwonderdelen in enkelstuks of kleine series. Voor uiteenlopende sectoren leveren wij hoogwaardige producten als kalibratieblokken, schroefassen, cilindermantels en nauwkeurige flenzen. De belangrijkste expertise van Peekstok is het op hoog niveau verspanen van diverse soorten roestvast staal, titaniumlegeringen, aluminium en superlegeringen als verschillende types Monel®, Inconel®, Haynes® en Stellite®. Ook adviseert Peekstok over constructieprincipes, toepassingen van materialen, bewerkingen en materiaal- en oppervlaktebehandelingen.

Bij Peekstok draait het om kwaliteit en betrouwbaarheid. Niet alleen bij onze producten, maar ook bij de processen. Ter bevestiging van de professionaliteit van ons beleid is Peekstok sinds 2007 gecertificeerd volgens ISO 9001-2015. De productkwaliteit wordt gewaarborgd door meetrapporten, certificeringen en classificaties door classificatiebureaus als DNV-GL, ABS, BV, Lloyd’s en Rina.

In samenwerking met ons internationale netwerk van leveranciers en met voldoende inkoopvolume kunnen wij een grote diversiteit aan projecten verzorgen. Dat kan bijvoorbeeld een serie Superduplex liners, opgespoten met WCCoCr betreffen. Of koolstofstalen constructies, compleet gelast, bewerkt en onder klasse geleverd. Door de jarenlange ervaring en hoge frequentie van leveringen onder keur is soepele afhandeling van deze projecten gewaarborgd. De gemiddelde opdrachtgrootte bedraagt tussen de € 5.000,- en € 200.000,-, waarbij grotere jaarorders geen probleem zijn.

Peekstok is een professioneel en compact familiebedrijf. Dit stelt ons in staat flexibel te werken en snel te schakelen. Daarbij beschikt Peekstok over een compleet en hoogwaardig machinepark met de beste verspanings- en meetgereedschappen. Een gedreven team van vakbekwame technici staat klaar om voor u een breed scala aan kwaliteitsproducten te vervaardigen.